Rólunk

 Az Arbor Vállalkozók Szövetségének tevékenysége csaknem 20 évre tekint vissza.

Az érdekvédelmi szervezetet 2003-ban alapítottak famegmunkálásban érdekelt vállalkozások.

Alapításának egyik oka a multinacionális cégek megjelenése volt, akik egyre jobban szorították ki és lehetetlenítették el a helyi fafeldolgozó vállalatok működését.

Az Arbor alapkoncepciója az erdők hosszútávú védőgazdálkodása és a kitermelt nyersanyag helyi feldolgozása, hogy itthon lehessen munkahelyeket teremteni és megélhetést biztosítani az itt élők számára.

Az Arbor Vállalkozók Szövetsége 10 éve egyesületként működik. Azóta a tevékenysége kibővült és a faipari vállalkozókat tömörítő szervezet mára átalakult a kis és középvállalkozások érdekképviseleti szervezetévé, ahol iparágtól függetlenül a vállalkozók érdekképviseletét igyekszik ellátni helyi, megyei és országos szinten is. Továbbra is aktívan igyekszik hozzájárulni a térség gazdasági fejlődéséhez és támogatni a tagjait egyre több szolgáltatással és szakágazat létrehozásával az Arbor keretén belül.

Az Arbor továbbra is feladatának tekinti a fiatal generáció képzését, a női és a fiatal vállalkozók támogatását, a természetvédelem tudatosítását de részt vállal közösségi események szervezésében és karitatív megmozdulásokban is.